Шок, ужас и недоумение - три думи, с които може

...
Шок, ужас и недоумение - три думи, с които може
Коментари Харесай

Московчани се събудиха в шок, ужас и недоумение, предава Би Би Си-Русия |

Шок, смут и неразбиране - три думи, с които може да се опише настроението на доста хора в съветската столица Москва тази заран. Веднага откакто се появи новината за военното нахлуване против Украйна, московчани започнаха да си разменят известия, питайки се един различен какво би трябвало да вършат - да се запасят с храна или с американски долари. Други се питат какво ще се случи с рублата, откакто Московската фондова борса спря търговията, предава съветският публицист от Би Би Си-Русия Сергей Горяшко.

В банките и пунктовете за обмяна на валута има опашки, а полицейското наличие по улиците също се е нараснало.

Противниците на войната против Украйна разискват опцията за осъществяване на протест в Москва довечера. Малко евентуално е да бъде издадено позволение за подобен протест. Отделни протестиращи, които през последните няколко дни проведоха демонстрации, бяха бързо арестувани от полицията, добавя журналистът. 

Проучванията на публичното мнение, извършени преди началото на военните дейности, демонстрираха, че към половината от руснаците не имат вяра, че е допустима война с Украйна. Огромното болшинство от интервюираните упрекват НАТО за актуалната ескалация на напрежението със Запада, предава съветската редакция на Би Би Си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР