Шок! Митьо Очите може и да бъде оправдан! Туткаво правосъдие и

...
Шок! Митьо Очите може и да бъде оправдан!
Туткаво правосъдие и
Коментари Харесай

Шок! Митьо Очите може и да бъде оправдан!

Шок! Митьо Очите може и да бъде оневинен! Туткаво правораздаване и боязън отхвърли секрети очевидци от показанията им против Митьо Очите, заяви вестник „ Уикенд “. Според обявата отводът на съдийката по делото Петя Крънчева също е стреснал предпазените очевидци. SafeNews.bg разгласява последните разкрития на вестник „ Уикенд “ по сагата с Митьо Очите без редакторска интервенция:

 Отводът на съдийката Петя Крънчева по делото стресна няколко очевидци и те отхвърлят да свидетелстват против Митьо Очите

Заради туткавото правораздаване очевидци всеобщо анулират показанията си

Няколко от основните очевидци на прокуратурата със скрита идентичност, са отдръпнали показанията, дадени против несебърския мафиот Димитър Желязков, по-известен като Митьо Очите и бандата му в правосъдния развой за търговия с дрога и всеобщ рекет по Южното Черноморие поради процедурни хватки, затлачващи делото. Заради всеобщия отлив на очевидци и рекордното закъснение на съда Несебърския Ал Капоне може да се измъкне с минимална или даже с оправдателна присъда.

Само преди седмица делото против Митьо Очите и бандата му за рекет претърпя нов поврат, откакто арбитър Петя Крънчева от Софийския градски съд публично се отдръпна от процеса и делото беше още веднъж разпределено при арбитър Лидия Георгиева.

Съдийката Георгиева водеше делото против Димитър Желязков и бандата му до момента в който процесът се гледаше в Специализирания углавен съд, само че откакто правосъдната институция беше закрита от Народното събрание през лятото на 2022 година делото беше преместено в Софийския градски съд и се падна на Петя Крънчева. Така повече от година и половина знаковото дело против Митьо Очите се оказа замразено, а през това време морският мафиот беше пуснат на независимост и очевидците против него започнаха да не помнят дадените още през есента на 2019 година показания, уличаващи го като необут на несебърската мафия.

 

„ Съдия Петя Крънчева отхвърля да е била заплашвана, само че от дейностите й е явно, че тя направи всичко допустимо, с цел да забави процеса против Митьо Очите и да се отдръпна от него.

Първо излезе с позиция, че делото следва да отиде в някое от окръжните съдилища в Бургас, Сливен или Ямбол, а след това изпрати питане по проблема за подсъдност във Върховния касационен съд. Когато висшите магистрати се произнесоха, че делото би трябвало да остане в Софийския градски съд, Петя Крънчева издаде предписание, в което изложи позиция, че процесът следва да се върне още веднъж при Лилия Георгиева, защото тя била преместена от Специализирания в Софийския градски съд и трябвало да си довърши делото.

Точещият се повече от година отказ на съдийката Петя Крънчева по делото стресна няколко очевидци, които към този момент отхвърлят да свидетелстват против Митьо Очите, защото си мислят, че той стои зад цялата административно-съдебна сага “, разяснява столичен прокурор. Друг наш източник удостовери за отлива на очевидци против Митьо Очите. Сред хората, които са отдръпнали показанията си против Морския Ал Капоне, е бургаският наркодилър Георги Илиев, който по-рано твърдеше, че е зареждал дрога от хранилища, следени от Желязков.

Сред отдръпналите показанията си против Митьо Очите и бандата му са още хазартният необут. Йордан Йорданов – Данчо Паркета и шурей му Иван Тодоров. През есента на 2017 година Йорданов беше атакуван и пребит с стоманени тръби от маскирани биячи в Бургас, а дни по-късно казиното му, помещаващо се на партера на хотел „ Кубан “ в Слънчев бряг, беше изпепелено. На 9 ноември 2017 година двама мъже нахлуха с щурм в игралната зала, заляха я с бензини драснаха клечката. В пожара изгоряха игрални машини за над 500 000 лв.. Според първичните показания на Данчо Паркета и шурей му Иван Тодоров побоят и палежът са дело на Митьо Очите,  който обслужвал ползите на Пейко Янков, сина на убития през 2007 година от наемен палач в Бургас общински консултант от Несебър Димитър Янков. Буквално преди месец обаче Данчо Паркета и шурей му са се отметнали от първичните си показания и са поискали да бъдат отписани от листата на очевидци със скрита идентичност по делото. Неофициално се твърди, че общият брой на „ очевидците с амнезия “ против Митьо Очите е двуцифрен.

Димитър Желязков – Митьо Очите попадна на мушката на профилираното правораздаване през лятото на 2018 година когато беше разгласен за интернационално търсене в качеството си на предводител на тайфа, търгувала с дрога и налагала всеобщ рекет над дребния бизнес в Слънчев бряг, Несебър, Бургас и Поморие. При акцията против кримиструктурата му бяха задържани над 15 негови сподвижници, само че той съумя да се изплъзне с бягство. Беше хванат седмица по-късно в Истанбул при спецакция на турските антимафиоти в 5-звезден хотел дружно с още 7 българи, измежду които и бургаският общинар Бенчо Бенчев. Маститият предприемач Бенчев беше упрекнат за укривател на Митьо Очите, откакто беше потвърдено, че е превозил търсения разбойник от Гърция към Турция с първокласен микробус, а по-късно му наел хотелска стая в Истанбул на свое име. Бенчев обаче се измъкна с условна присъда за укривателството на Желязков.

Митьо Очите прекара 3-месечен затвор в Истанбул, след което беше екстрадиран у нас и въдворен за дълго в килия на следствения арест. Чак през лятото на 2021 година Специализираният съд пусна на независимост под домакински арест Димитър Желязков, а преди няколко месеца той беше пуснат на независимост под парична гаранция. През това време – повече от 5 години и 6 месеца, правосъдният развой против Митьо Очите не може да стартира и на няколко пъти беше рестартиран поради странни юридически неуредици. Това кара мнозина да се съмняват, че по делото против Желязков се ползва хватка но „ Мартин Нотариуса “ – правосъдният развой се забатачва в административно-правни процедури, а през това време обвинените обработват очевидци, движимости лица, прокурори и съдии.

„ Делото не е завършило даже на първа инстанция, а в този момент потегля изначало за четвърти път. Новият арбитър по делото Лидия Георгиева към момента не е насрочила даже разпоредително съвещание, не крият рецензията си към бавното правосъдие на юг от Бургас.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Крими & Темида


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР