Шок и тъга – това бяха емоциите, които изпитвахме в

...
Шок и тъга – това бяха емоциите, които изпитвахме в
Коментари Харесай

Спасители: Колкото и да сме подготвени, не можахме да избягаме от шока в Турция

Шок и горест – това бяха страстите, които изпитвахме в Турция.

Нищо не може да се съпостави с това, което видяхме там, колкото и да си квалифициран.

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия Стефан Георгиев, специалист в Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” в Столичната община. Той беше част от екипа български спасители, които помагаха след земетресението в Турция.

Тренировките и ученията са значими, само че мащабът на това нещо е разрушителен, сподели Георгиев. Допълни, че ще създадат разбор на пропуските, с цел да бъдат още по-подготвени за в бъдеще.

В утринния блок от Турция се включи и основен контрольор Калоян Дончев от Групово дело “Пожарна сигурност ”.

Той разяснява, че вярата за разкриване на оживели е намаляла, само че има и възприятие на задоволеност от помощта, която са съумели да окажат.
Два екипа ще влязат в гр. Бесни за още един оглед с уреди за търсене.
“Най-трудно се преодолява скръбта в очите на хората. Тези, които чакат към отломките с вярата, че техен непосредствен ще излезе жив. Това пък сподели в ефира на NOVA Павлин Стефанов, член на екипа на спешното звено към Столичната община, завърнал се от Турция.

По думите му най-тежко е, когато се извади умрял човек от отломките и би трябвало да бъде разпознат.

„ Екипът ни дойде на място в Адана за три часа. Нашата дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита ” разполага с телескопични камери, дронове за проучване, термокамери и виброфони, които засичат звуци и крясъци.

Помогнахме за локализирането на един човек с помощта на техниката, с която разполагахме ”, съобщи той.

„ Ние работехме в регион, в който постройките са били 15-етажни. Когато такова здание се свлече, то става един етаж. Започва се от горната страна надолу – къртят се бетонните парчета и се отстраняват ”, изясни той.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР