Шофьорската книжка вече ще може да се издава само за

...
Шофьорската книжка вече ще може да се издава само за
Коментари Харесай

Издават шофьорска книжка само за 3 дни след промени в закон

Шофьорската брошура към този момент ще може да се издава единствено за три дни. Това е новата услуга, която депутатите записаха в Закона за българските персонални документи.
Наред със съществуващите досега услуги за издаване на шофьорска брошура - елементарна и бърза, се вкарва и ускорена, която ще се извършва до 3 дни от приемане на заявката.
 Отсрочка за всички, които ще възобновяват своите персонални документи и шофьорски книжки! Отсрочка за всички, които ще възобновяват своите персонални документи и шофьорски книжки!
Съвсем скоро на единния информативен портал за Covid-19 в България беше споделена информация, че поради обстановката с епидемията в стр...
Ускорената процедура ще се ползва при замяна на свидетелството за ръководство на МПС заради приключване на периода на годност, при към този момент изминал период на годност, при смяна в данните на лидера - промяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на препис.
Законът за българските персонални документи урежда издаването на дипломатически и служебни паспорти, като на такива имат право чиновници на държавните институции.
Освен тях, с измененията право на служебни паспорти ще имат единствено членовете на управленията на лицензираните спортни федерации, вписани в регистъра по Закона за физическото образование и спорта, управленията на представителните организации на служащите и чиновниците, както и на представителните организации на работодателите на национално ниво.
С измененията ще се минимизира опцията от злоупотреби, защото актуалната нормативна уредба дава практическа опция всеки работоспособен български жител да получи длъжностен паспорт, в случай че записва юридическо лице с нестопанска цел, което съставлява съдружие, федерация или браншова организация, и бъде определен в нейното управление.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР