Шофьорка на Ford Focus получи сериозна глоба в Италия, след

...
Шофьорка на Ford Focus получи сериозна глоба в Италия, след
Коментари Харесай

Шофьор на Ford Focus бе глобен за скорост от над 700 км/ч

Шофьорка на Ford Focus получи сериозна санкция в Италия, откакто беше засечен да се движи със 703 км/ч. Поне толкоз показваше полицейският радар, подложен на път в италианската провинция Анкова. Местните управляващи одобриха нарушаването и постановиха момичето, карало автомобила, да заплати 850 Евро, като по едно и също време с това са му отнети и 10 точки от контролния ваучър, оповестява изданието Кая.
Инцидентът с явно разваления апарат за премерване на скоростта е станал в комуната Офаня, като от полицията не са ревизирали редовността на устройството и са наложи наказването на младата шофьорка. Тя се пробвала да стачкува, само че органите на реда оповестили, че радарът е изцяло изправен и надлежно показанията му са правилни.
От италианския съюз на автомобилистите поддържаха шофьорката, като неговият ръководител Джовани Строголо я прикани да не заплаща наложената санкция и да я оспорва в съда. Той даже посъветва момичето да заведе правосъден иск против полицията, която е приела показанията на радара за истина.
Към момента най-мощният Ford Focus от новото потомство на модела е версията ST с 2,3-литров мотор EcoBoost, който развива 280 к.с. Максималната скорост е лимитирана по електронен път на 250 км/ч. Явно е, че даже измежду свалянето на електронната блокировка машината няма по какъв начин да вдигне 700 км/ч.
Световният връх за скорост измежду серийните коли принадлежи на френската хиперкола Bugatti Chiron Super Sport, която съумя да развие 490,484 км/ч. Що се отнася до полицейските радари, те са проектирани да регистрират скорости сред 50 и 250 км/ч и не е ясно по какъв начин се е стигнало до 703 км/ч.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР