Шофьорите, пътуващи от и към Румъния, ще трябва да се

...
Шофьорите, пътуващи от и към Румъния, ще трябва да се
Коментари Харесай

Ремонтът на Дунав мост - над 20 млн. лева за 1 км

Шофьорите, пътуващи от и към Румъния, ще би трябвало да се приготвят за дълги опашки и огромни закъснения, тъй като скоро ще стартира огромен ремонт на първия мост над Дунав - сред Русе и Гюргево.
Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи, че търси реализатор за строително-монтажните действия. " Санирането " ще продължи 2 години (730 дни) и ще струва  20 895 000 лева без Данък добавена стойност, като тази стойност е единствено индикативна и е допустимо да бъде превишена, показват от АПИ. Трасето на Дунав мост на българска територия е с обща дължина 1,057 км. С други думи  плануваният ремонт ще е " златен " - цената излиза над 20 млн. лева за километър.
Пътната организация изяснява, че до момента капитален ремонт на значимата пътна връзка въобще не е бил юридически. Имало е единствено кърпежи - преди съвсем четвърт век (над 22 г.) е правено подсилване на фугите, а през 2011 година са били сменени хидроизолацията и асфалтовата настилка.
Сега се планува цялостно саниране на оборудването -  цялостна замяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови защитни огради, ограничаващи системи, маркировка и т. н.
Пътната организация явно бърза, тъй като е дала напълно къс период на претендентите да подадат документи за присъединяване - до 28 септември.
Въпреки че предстоят тежки поправки работи, мостът няма да бъде изцяло затварян и ще продължи да обслужва трафика, само че с ограничавания.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР