Шофьорите, на които през нощта и утре не се налага

...
Шофьорите, на които през нощта и утре не се налага
Коментари Харесай

Да се отложат пътуванията в Източна България и Родопите, призова пътната агенция

Шофьорите, на които през нощта и на следващия ден не се постанова незабавно пътешестване в Източна България и Родопите, да отсрочат тръгването, прикани Агенция " Пътна инфраструктура ". Прогнозата на метеоролозите е за мощен вятър, ниски температури и забележителен снеговалеж. Възможни са виелици, навявания и формиране на преспи.

Министерство на вътрешните работи заяви, че съгласно прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология довечера и през идващите няколко дни се чака зимната конюнктура да се усложни.. За на следващия ден - 6 февруари, НИМХ-МОН афишира " жълт код " в 13 области от източната част на страната за превалявания от сняг и формиране на снежна завивка сред 10 и 15 см. Ще духа сдържан до мощен най-вече северен вятър и ще има виелици и навявания.

Пътноподдържащите компании са на 24-часов режим за разчистване на републиканските пътища и обезпечаване на придвижването при зимни условия, осведоми пътната агенция( За повишение сигурността при пътешестване ще се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър и снегонавяванията, трафикът ще се стопира напълно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Властите припомнят на водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР