Шофьорите, на които предстои пътуване, е необходимо да тръгват на

...
Шофьорите, на които предстои пътуване, е необходимо да тръгват на
Коментари Харесай

АПИ: При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване

Шофьорите, на които следва пътешестване, е належащо да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Националният институт по метеорология и хидрология дефинира за през днешния ден жълт код за рисково време в по-голяма част от Южна България, където се чакат снеговалежи и формиране на снежна завивка.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите на тежкотоварни и леки коли да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки отдалеченост и напътствията на контролните органи.

Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи.

При нужда е допустимо да се стопира придвижването за осъществяване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните сектори, с цел да се избегне възникването на пътни произшествия.

Областните пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24-часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР