Шофьорите на джиповe е най-вероятно да игнорират етикета на автомобилния

...
Шофьорите на джиповe е най-вероятно да игнорират етикета на автомобилния
Коментари Харесай

Кой паркира най-неправилно

Шофьорите на джиповe е най-вероятно да пренебрегват " етикета на автомобилния паркинг ", извършвайки дребни нарушавания, като това да излязат от очертанията на паркинг мястото или да спрат колата си в противоположната посока, сочи ново изследване.

Информацията идва от британската застрахователна компания Direct Line и от нея излиза наяве, че притежателите на модели от класа SUV правят съвсем една трета (31%) от всички нарушавания на автомобилните паркинги.

В това число влиза паркирането на инвалидно място без съществуване на съответния стикер, което в Англия може да докара до налагането на санкция и даже прекъсването от придвижване на автомобила.

 Снимка 374146

Провелите изследването са следили повече от 2500 автомобила на британски паркинги и са открили, че макар че джиповете са изрично най-грешните, компактни градски хечбек модели като Ford Fiesta и Opel Corsa стоят твърдо зад тях. Зле паркираните коли от този сегмент дават отговор за 18% от отклоненията от разпоредбите.

Що се отнася до разделянето по марки, водачите на модели на Volkswagen са измежду най-честите виновници, като 1 от всеки 10 извършители е управлявал точно представител на немската марка. Второто място си разделят притежателите на Opel (в Англия марката се назовава Vauxhall) и Ford с 8%.

Според Direct Linе най-често срещаното нарушение е паркирането отвън очертанията на асфалта - нарушаване, което е позволено от 6% от колите в представителната извадка.

 Снимка 374147

Все отново от компанията признават, че това може да не е само виновност на водачите. В последните десетилетия колите набъбнаха доста като габарити, а общоприетите публични паркоместа остават едни и същи размери.

От застрахователната компания прецизират, че в случай че една средностатистическа кола паркира съвършено сред двете бели линии на паркинга, то водачът има единствено 23 сантиметра, с цел да си отвори вратата и да излезе от купето.

Анализаторите признават също, че една от аргументите за множеството нарушавания е натовареният и забързан живот на хората, който им пречи да отделят малко повече време за своето паркиране.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР