Шофьорите, които не спират на знак „Стоп” да остават без

...
Шофьорите, които не спират на знак „Стоп” да остават без
Коментари Харесай

Идея: Взимане на книжка при неспиране на STOP и при катастрофа в насрещното

Шофьорите, които не стопират на знак „ Стоп” да остават без брошура, санкциите да се усилват, въз основата на броя на пасажерите в колата, а оптималната скорост в обитаемоте места да бъде 30 км/ч.

Това са част от предложенията, обсъждани в Консултативната комисия по проблемите на сигурността на придвижването към Министерство на вътрешните работи.

Кола блъсна 8-годишно момиченце с бебе в ръце

Кои са секторите на гибелта по българските пътища

Междуведомствената комисия се ръководи от вътрешния министър, като в нея вземат участие хора от няколко министерства и представители на организации като БЧК и Съюза на автомобилистите.

Предложенията досега не са част от законопроект, а целят предизвикателство на социална полемика, съобщи секретарят на комисията Алекси Кесяков, представен от Дарик.

"Целта е да създадем една необятна полемика, тъй като в този момент ще ревем за книжката за този, който не стопира на "Стоп ", а няма да ревем за тези, които убиха дамите си, тъй като не стопираха на "Стоп ", изясни Кесяков.

Конкретното предложение е свидетелството за ръководство да се отнеме при подминаване на знак „ Стоп” и да се връща на лидера след психотест.

С най-малко 50 лв. на пасажер пък да се усилват санкциите, когато нарушим правилника за придвижване, до момента в който возим и други хора в автомобила. Така при трима пасажери надбавката в санкцията би била 150 лв..

Според Кесяков сходни санкции ще изострят вниманието на водачите.

Друго предложение гласи водачите, които навлизат в насрещно платно и предизвикват злополука, също да бъдат лишавани от книжката си, след което да им се постанова да изкарват отначало шофьорски курсове и изпити за дееспособност.

Същата мярка се планува и за водачи, които по нехайство или поради заспиване излизат от пътя и катастрофират.

След съответните полемики препоръчаните нови ограничавания могат да влязат в плана за нов закон за придвижване по пътищата. Впоследствие той би трябвало да влезе в Министерски съвет, препоръчан и гласуван в Народното събрание.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР