Шофьорите да подготвят автомобилите си за зимни условия, призовават от

...
Шофьорите да подготвят автомобилите си за зимни условия, призовават от
Коментари Харесай

Подгответе се за зимни условия, съветва АПИ шофьорите

Шофьорите да приготвят колите си за зимни условия, приканват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Със заповед на ръководителя на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Георги Терзийски от на следващия ден се вкарва зимното поддържане на републиканската пътна мрежа.

АПИ приканва водачите, в случай че до момента не са подготвили колите за пътешестване при зимни условия да го създадат, защото от идната седмица се чака захлаждане и по високопланинските региони е допустимо дъждовете да минават в сняг.

В поддържането на 20 000 км републикански пътища през зимните месеци ще вземат участие към 3000 снегопочистващи машини - снегорини, техника за разпространяване на пясък и т. н. Към момента по опорните пунктове са близо 1800 машини. Осигурени са над 83 хиляди т сол, 112 хиляди т пясък, 3 340 т химически материали за култивиране на пътната настилка на републиканските пътища, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите.

Необходимо е водачите да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават разпоредбите за придвижване, нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри, поучават от АПИ. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР