Шофьори на линейки, фелдшери и медицински сестри от цялата страна

...
Шофьори на линейки, фелдшери и медицински сестри от цялата страна
Коментари Харесай

„Спешна помощ в клинична смърт“ – протест на жълтите павета

Шофьори на коли за спешна помощ, фелдшери и медицински сестри от цялата страна се събраха на народен митинг на паркинга на " Княз Александър Батенберг " с искане за съответни условия на работното си място, съобщи БГНЕС.

Протестиращите развяват българския трикольор и носят транспаранти, които гласят " Господа депутати, Спешна помощ е в клинична гибел! ", " Не губете фелдшерите! Без нас сте изгубени! Оценете ни в точния момент! ".

Председателят на Национален профсъюз " Защита " Красимир Митов сподели, че днешният, следващ, митинг е един сигнал към ръководещите. " По този метод, както са го подкарали, след година, две няма да има незабавна помощ в страната. Тя е част от националната сигурност и Тома безхаберие, което те проявят години наред, в случай, че липсват над 2000 души в системата, от работещите над 50% са пенсионери в много преклонна възраст , младежи, заради неприятните условия на труд, заради ниското възнаграждение не желаят да идват да работят, и ние се опитваме да сигнализираме властта за следващ път, че България ще остане без незабавна здравна помощ ", съобщи той и изрази вяра властимащите да чуят техните претенции.

Митов добави, че всеки ден има срещи и диалози с политиците. Той е безапелационен, че непрекъснато се дават обещания, само че има безусловно безучастие. " И през вчерашния ден, и оня ден, и среща в министерството, предходната седмица стартираха в цялата страна тези митинги... За най-голямо страдание, чуваемост няма ", сподели още той и уточни, че заради тази причина ще създадат и автошествие към Народно заседание, с цел да бъдат чути.

Председателят на синдиката изясни, че в случай че обстановката не се усъвършенства, българите могат да чака с часове, с цел да им бъде оказана помощ. " При състояние, че сме най-бедната нация, с най-ниска дълготрайност на живот, с най-голяма заболеваемост, това е безусловно неприемливо ", съобщи още Митов и добави, че е извънредно належащо да бъде осъществена някаква промяна в незабавната помощ и желаят дълготрайна и ясна стратегия какво ще става с един от стълбовете на националната сигурност в страната.

Георги Прешелков е водач на кола за спешна помощ в Центъра за незабавна помощ в Благоевград, филиал Разлог. Той сподели, че през днешния ден с сътрудниците си от страната стачкуват за категории, за заплати, за всичко, което се стоварва на безусловно всички, които работят в незабавните центрове. " Държавата би трябвало да намерения за нас, че и ние съществуваме, че и ние храним фамилии, че и ние би трябвало да имаме някаква права и с цел да има работещи в незабавната помощ, без значение дали водачи, санитари, сестри, фелдшери, доктори, лекарски асистенти, би трябвало страната да се погрижи за нас ", счита протестиращият и добави, че не е обикновено ваучър за храна на дежурство да бъде 2 лв. , както и че когато дойдат избори се дават обещания, които, обаче, не се съблюдават.

Преди автошествието протестиращите се насочиха пешком към Народното събрание, с цел да бъдат чути от народните представители. Пред Народното събрание те скандират " Мафия! ".

Депутатът от " ИТН " Тошко Йорданов увери протестиращите, че Има Такъв Народ ще направи всичко, с цел да се промени обстановката. А водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов е безапелационен, че пари в бюджета има премного, само че те не се разпределят вярно. " Истината е, че най-вече пари се харчат за пазаруване на гласове. Тези пари са черни каси, които минават през държавния бюджет, там се препират и в последна сметка се оказва по този начин, че за Спешна помощ пари няма, а за пазаруване на гласове пари има ", сподели още той.

Протестиращите приканиха и останалите парламентарни групи да излязат при тях. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР