Шофьори на леки автомобили, които са хванати на пътя без

...
Шофьори на леки автомобили, които са хванати на пътя без
Коментари Харесай

Глобата за шофиране без винетка пада на 70 лв., ако платим на място

Шофьори на леки коли, които са хванати на пътя без винетка, ще могат да платят на място обезщетителна такса в размер на 70 лева и да продължат пътуването си в границите на идващите 24 часа. По този метод на тях няма да им бъде издаван акт от 300 лева При отвод на възнаграждение на таксата, актът ще бъде издаван. Ако не бъде обезщетен, водачите няма да могат да минат механически обзор или да напущат страната. Това стана ясно след Министерски съвет в четвъртък.
Компенсаторната такса за коли над 12 тона ще бъде 175 лева, а за пътните транспортни средства сред 3,5 и 12 тона - 125 лева За тежкотоварните коли обезщетителната такса ще се ползва за така наречен временен интервал преди въвеждането на тол таксата за изминато разстояние от 16 август 2019 година От тази дата тя ще бъде обновена според от признатата цена за тол такси, които ще се заплащат за територията на България.
Освен това от 1 януари водачите ще могат да си закупят уикенд винетка на стойност 10 лева, която им дава опция да пътуват от 12.00 ч. в петък до 23.59 ч. в неделя. Цените на останалите винетни стикери не се трансформират.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР