Шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното шосе в София с един

...
Шофьорът, причинил катастрофата на Околовръстното шосе в София с един
Коментари Харесай

Дрогираният, помел човек със 195 км/ч на Околовръстното, се разплака в съда

Шофьорът, предизвикал злополуката на Околовръстното шосе в София с един умрял и двама ранени, се разплака през днешния ден в съда, съобщи бТВ.

Димитър Любенов, който е чут на място след ПТП-то да се оплаква на другари, че " Панамерата е на кайма " (имайки поради поршето си, а не убитите или ранените), съобщи на влизане в съда, че съжалява за случилото се. 

„ Съжалявам. Не съм желал да стане по този начин. Извинявам се на всички и на фамилията ми ", сподели Димитър Любенов.

Любенов сподели в залата, че се е притекъл на помощ на потърпевшите и добави, че е бил замаян и в потрес, само че опитал да помогне. След което се разплака пред съдията.

" Вижте, отговорен съм, по този начин е, признавам си ", сподели Любенов пред съда. Той добави, че желае да се грижи за фамилията си и помоли съда да реши каква мярка за неотклонение да му наложи.

Съдът обаче го оставя за непрекъснато в ареста.

В правосъдната зала стана ясно, че е карал със 195 км/ч при ограничаване от 80 в региона на Ринг мол.

Адвокатът му изиска по-лека мярка за неотклонение, само че настояването не бе почетено. Още през вчерашния ден стана ясно, че при него - както и при Кристиан Николов о ткасатрофата с Милен Цветков, прокуратурата ще преквалифицира обвиняването на причиняване на гибел при възможен предумисъл (при присъдата на Кристиан на първа инстанция това изказване не можа да бъде предпазено, б.р.).

Все още съгласно Нова тв все чака окончателната автотехническа експертиза, която да покаже с каква скорост се е движил 39-годишният мъж, когато колата му връхлита различен автомобил и умъртви 64-годишен французин, а жена е настанена в болница.

Кръвната проба на Любенов потвърждава, че той е използвал кокаин и 1.73 промила алкохол преди да седне зад кормилото, заяви през вчерашния ден говорителката на основния прокурор Сийка Милева. През годините постоянно е бил засичан да нарушава разпоредбите на пътя. По данни на полицията има неизплатени санкции за превишена скорост на стойност над 1900 лв..
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР