Шофьорът, превозвал деца пиян и дрогиран във Варна, вече е

...
Шофьорът, превозвал деца пиян и дрогиран във Варна, вече е
Коментари Харесай

Освободиха шофьора, който тръгна пиян и дрогиран на ученическа екскурзия

Шофьорът, превозвал деца пийнал и дрогиран във Варна, към този момент е освободен. Това оповестяват от Районната прокуратура в града. 

41-годишният мъж бе заловен през почивните дни да кара рейс с възпитаници с 1.27 промила алкохол и наркотични субстанции в кръвта. 

35-те деца от 1 до 3 клас на учебно заведение " Васил Априлов " отивали на екскурзия в Лясковец, а арестуваният се оказва с две присъди за шофиране в нетрезво положение. Книжката му е била отнемана. Има общо 14 регистрирани нарушавания на пътните правила. 

От туроператорската фирма-организатор на пътуването „ Алина тур ” оповестиха, че употребили лични и наети рейсове, и че проверявали за какво и по какъв начин е позволено този водач да транспортира деца в такова положение. От учебното заведение и преди са употребили услугите на тази компания. 

„ Ние можем да направляваме единствено писмено нещата. Имаме лиценза на туроператора, лиценза на транспортна компания, знаем писмено годините на рейса, който транспортира децата и правоспособността на водача. Дотук се свеждат нашите пълномощия ”, обясни Албена Комитова, шеф на Оснвно учебно заведение „ Васил Априлов ”. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР