Шофьорът, предложил 10 000 евро подкуп на полицаи по време

...
Шофьорът, предложил 10 000 евро подкуп на полицаи по време
Коментари Харесай

Полицаят, който отказа 10 000 евро подкуп: Шофьорът е от Сирия, беше на три вида наркотици

Шофьорът, предложил 10 000 евро рушвет на служители на реда по време на инспекция в София, е бил под въздействието на три типа опиати, а след задържането си е опитал да вербува чиновниците на реда и със златен часовник.

Мъжът е сирийски жител с бежански статут у нас, заяви на брифинг пред медиите младши контрольор Александър Каленски, единият от служителите на реда, които са го задържали.

Мл. контрольор Каленски описа, че е бил на нощно дежурство със своя колежка, когато получили сигнал на кавга на пътя.

" Около 1.00 часа получихме сигнал за зародил скандал на кръстовището на булевардите " Дондуков " и " Мария Луиза ". Трябваше да тестваме водачите за наркотични субстанции и приложимост на алкохол. Единият от тях се оказа позитивен за 3 типа опиати - канабис, амфетамин и метамфетамин. Закопчахме с белезници лидера и го поставихме в патрула ".

Мъжът помолил чиновниците на реда да му отхлабят белезниците, тъй като го болели ръцете.

" В момента, в който понечих да го откопчая, той държеше в ръцете си две пачки с по 50 евро и ги избута към мен, като съобщи, че сумата е 10 000 евро, че желае да е свободен и помоли да му върнем свидетелството за ръководство, защото му било извънредно належащо. Веднага докладвахме на началника на групата, той уведоми дежурната част, на място дойде екип от 5-о районно и разказа банкнотите ".

Впоследствие водачът е превозен към токсикологията. По време на пътуването декларирал, че има в себе си още 3000 лева и златен часовник, които също предложил на служителите на реда.

Мъжът е сирийски жител с документи за емигрант, като разговарял с служителите на реда на български. Разказал, че има превоза компания, която се занимава с транспорт на товари от Турция до България.

" Дори и за миг не си помислих да взема парите, това не ми е първият арестуван рушвет. Досега три пъти са ми претягали подкупи и тримата са арестувани ", сподели мл. контрольор Каленски.

Мъжът е арестуван за 24 часа в Пето районно ръководство и е глобен за осъщественото нарушаване. Предстои прокуратурата да поеме случая.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР