Шофьорът на катастрофиралия автобус пред съда: СъжалявамСъдът реши да пусне

...
Шофьорът на катастрофиралия автобус пред съда: СъжалявамСъдът реши да пусне
Коментари Харесай

Шофьорът на катастрофиралия автобус пред съда: Съжалявам

Шофьорът на авариралия рейс пред съда: Съжалявам
Съдът реши да пусне под домакински арест водача на рейса, който катастрофира край Своге. Това се случи по искане на Окръжната прокуратура в София, която внесе настояването по-рано през днешния ден.

Мотивът е, че тази мярка ще извърши всички потребности, с цел да може делото да протече обикновено, тъй като съгласно съдията има задоволително доказателства за това, че Григор Григоров носи част от виновността за пътния случай. Има и заплаха той да се укрие.

Адвокатът му внесе в съда подписка в отбрана на водача от повече от 200 души от Божурище. Представи и мотивационни писма от разнообразни учебни заведения и детски градини в отбрана на Григоров. Всички те бяха взети под внимание.

„ Съжалявам ” – това бяха единствените думи на Григор Григоров пред съда, заяви Нова телевизия.

„ Той в действителност не се усеща добре. Това са хора, които от години е возил и познава. Мисля, че ще го претърпява доста дълго време ”, сподели юристът му Христо Ботев.

Засега Григор Григоров е посочен за единствен отговорен и виновен за злополуката. Той и неприятният асфалт, който към момента не е вписан в обвиняването. Адвокат Ботев акцентира, че пети ден след случая към момента никой не знае тъкмо къде и по какъв начин е станал първичният удар сред рейса и колата.

„ Той не си спомня да е приказвал с който и да е преди случая ”, разясни юристът.

Въпреки това прокуратурата изиска Григоров да остане под домакински арест, тъй като можело да се укрие и имало задоволително доказателства за виновността му.

„ Изненадва ме изобщо, че желаят какъвто и да е арест, тъй като не виждам учредения да се желаят най-тежките ограничения в този случай. За мен виновността не е в водача на рейса. Дори и да има някаква, тя е минимална ”, сподели Христо Ботев.

Прокуратурата цитира разпитите на трима очевидци. Един от тях – жена на име Бистра, която се е возела на първата седалка зад водача, разказала пред следователите, че малко преди случая си е говорела с него. Именно от това прокуратурата е направила извода, че е бил заплеснат. Дали това в действителност е по този начин, е въпрос на експертизи, които в допълнение ще се вършат. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР