Шофьорът на камиона, прегазил 19-годишно момиче в София, е привлечен

...
Шофьорът на камиона, прегазил 19-годишно момиче в София, е привлечен
Коментари Харесай

С обвинение! Шофьорът на камиона, убил 19-годишното момиче, е с мярка задържане под стража

Шофьорът на камиона, прегазил 19-годишно момиче в София, е притеглен като обвинен за причиняване на гибел по несъобразителност в резултат на породена злополука поради нарушение на разпоредбите за придвижване, заяви Българска национална телевизия.

На Валентин Иванов е наложена мярка за неотклонение " задържане под стража " за 72 часа. Очаква се прокуратурата да реши, дали ще желае и непрекъснатото му задържане. Иванов е от Гоце Делчев.

След злополуката Иванов е в болница " Пирогов " под полицейска защита. От лечебното заведение през днешния ден оповестиха, че най-вероятно той ще бъде изписан в понеделник. Според шефа Валентин Димитров към момента не може да се каже дали водачът е бил под въздействието на алкохол или опиати.

" Мога да кажа, че няма соматични болести, няма контузии, нито инфаркт или инсулт. Няма причина, заради която да считаме, че това неуместно събитие е станало заради някакви здравословни аргументи, добави шефът на лечебното заведение ", разяснява пред медиите Димитров. По думите му водачът е бил „ в действителност несъответстващ ”:

" Това значи, че когато го приехме, индивидът не знаеше къде се намира. Нямаше връзка с този свят. Но това може да бъде и във връзка със напрежението ", посочи още Димитров.

Вчера от полицията обявиха, е 59-годишният водач е бил с дребен стаж като лидер. Придобил е право да кара след 40 години. По думите на Станимир Станев, зам.-главен секретар на Министерство на вътрешните работи, е имал нарушавания, издадени са му 7 наказателни постановления, налагани са му санкции, като единствено една е за превишена скорост.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР