Шофьорът Григор Григоров, който управляваше автобуса при трагичния инцидент край

...
Шофьорът Григор Григоров, който управляваше автобуса при трагичния инцидент край
Коментари Харесай

Адвокатът на шофьора нарочи държавата за виновник за трагедията край Своге

Шофьорът Григор Григоров, който управляваше рейса при трагичния случай край Своге, няма ясни мемоари за самия случай, а е видял единствено колите в насрещното и се е освестил след него. Той си спомня единствено думите "гледай ги тия, карат като луди ".

Той няма виновност за злополуката, а страната е отговорна за случилото се. Това разгласи юристът му Христо Ботев пред bTV.

Адвокатът разказа клиента си като човек, който рядко водил дълги диалози по време на път, само че в тази ситуация той не си спомня дали е приказвал с някого или не.

Автобусът е имал колани и Григоров е предизвестил пасажерите да си ги сложат, разясни бранителят на водача и добави, че през днешния ден ще се види с него.

Картината от тежката злополука край Своге му е пред очите и няма по какъв начин да не е. Опитах се да го успокоя, тъй като от една покруса не би трябвало да се вършат повече нещастия, посочи Ботев.

Григоров е имал желание да се самоубие, даже бях помолен да обърна внимание на такива планове, посочи юристът му.

Той добави, че няма безапелационни данни, че водачът на рейса е карал с превишена скорост. Обвинението се гради въз основа на показанията на проучванията на тахографа, които не са задоволителни, стана ясно от думите на юриста му.

Адвокат Христо Ботев регистрира, че в действителност има пропуск в това, че рейсът не е минал механически обзор, само че пък за сметка на това автотехническата експертиза посочила, че рейсът е механически изправен.

Относно здравословното му положение юристът означи, че подзащитният му е с физически контузии и е мъчно преносим. Ако се работи по всички посоки, делото би траяло с години, счита той.

Адвокат Христо Ботев прикани да излезе самата истина нескрито и в случай че той има виновност, да си понесе съответната виновност, а не всички други. Той прикани всички пътни институции да вземат ограничения, с цел да не се случват повече такива неща.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР