Шофьорът е длъжен да осигури пълна свобода на движение на

...
Шофьорът е длъжен да осигури пълна свобода на движение на
Коментари Харесай

100 евро глоба и отнемане на книжката, ако шофирате с дебело палто в Гърция

Шофьорът е задължен да обезпечи цялостна независимост на придвижване на крайниците си

Съгласно член 13, параграф 2 от Правилника за движение на Гърция, лидерът на автомобила е задължен да обезпечи цялостна независимост на движение на крайниците си, с цел да могат свободно да правят всевъзможни маневри, нужни за безопасно движение по публичен път.

Въпреки че не е ясно по какъв начин точно шофьорите ще реализиран цялостна независимост на движение, защото не се споделя какво облекло е разрешено да носят по време на шофиране, това значи, че би трябвало да се возят с облекла, които не лимитират придвижванията им. Дебелото палто или яке със сигурност не попадат в тази категория.

Ако шофирате, до момента в който носите яке или палто, има възможност да бъдете санкционирани от КАТ, като част от евентуална инспекция и в случай че попаднете в случай с ограничаващо облекло и се окаже, че то е асъдействало за случая, тогава нещата стават още по-сложни, пише dunavmost.com.

Глобата за нарушение на наредбите на параграф 2 на член 13 от Кодекса за движение по пътищата е както парична, по този начин и административна. Глобата е 100 евро, а шофьорската брошура се лишава на място за 30 дни.

Въпреки това, поради известната преданост на гръцката полиция към нарушителите, има вяра, че тази много неуместна уговорка от разпоредбите за движение ще се употребява извънредно рядко, в случай че нямате персонален спор с служител на реда, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR Силвия Станчева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР