Шофьорът, 38-годишен чужд гражданин от иракски произход, пристигнал на 29

...
Шофьорът, 38-годишен чужд гражданин от иракски произход, пристигнал на 29
Коментари Харесай

Гранични полицаи задържаха 9 кг наркотици в колата на дрогиран шофьор без книжка на ГКПП Капитан Андреево

Шофьорът, 38-годишен непознат жител от иракски генезис, дошъл на 29 септември вечерта на пункта за  влизане в страната. Граничните служители на реда открили, че е разгласен за търсене в ШИС от немските управляващи, оповестиха от пресцентъра на Главна дирекция " Гранична полиция “.

От чиновник на FRONTEX - немски офицер, работещ на пункта, е получена спомагателна информация, че основанието за издадената европейска заповед за задържане е  владеене и разпространяване на  опиати, заради което  за  управляваният от него автомобил,,BMV “ и изготвено искане за щателна инспекция, при която граничните служители на реда и митничарите отрили близо 9 кг опиати в колата.

В изолацията на хладилна чанта в багажника на автомобила са открити 5 пакета  с черно смолисто вещество, реагиращи на опиат с общо тегло – 8,856 кг, а в щората на люка на автомобила е открит един пакет с бяло кристално вещество, реагиращо на метамфетафин с тегло 0,110 кг.

На лидера е изработен тест за опиати, който е отчел приложимост на амфетамин и метамфетамин. Чуждият жител кара без шофьорска брошура.

Той е арестуван, формирано е досъдебно произвеждане  в ГПУ Свиленград.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР