Шофьор загина в Белгия, близо до границата с Франция, след

...
Шофьор загина в Белгия, близо до границата с Франция, след
Коментари Харесай

Блокади на „Жълтите жилетки” взеха две жертви

Шофьор почина в Белгия, покрай границата с Франция, откакто се вряза в камион, който спрял внезапно поради обсада на протестиращите „ Жълти жилетки “, оповестява „ Фокус”.
Поредна събота: „ Жълтите жилетки ” още веднъж стачкуват в Париж 70 000 служители на реда и жандармеристи са мобилизирани в цяла Франция, 8000 ще бъдат те в столицата
Инцидентът е станал в региона на белгийския град Еркелин на кръстопът сред пътищата N40 и N54, осведомят управляващите в Северна Франция.
Снимка: Reuters
При различен случай 44-годишна жена е починала в региона на френския град Соасон, още веднъж поради пътна обсада от протестиращи. По информация на bTV, на кръгово кръстовище дамата не е видяла кордона от спрели коли и при опит да ги избегне се е блъснала челно в насрещно движещ се автомобил. Тя не е била част от митинга на „ Жълтите жилетки”.
Снимка: Reuters
Смъртните случаи, обвързван с митингите на във Франция, стават седем.
Снимка: Reuters
Световни медии оповестяват за към 60 ареста – най-вече на стачкуващи, показали експанзия. Броят на арестуваните от през днешния ден е в пъти по-малък от предишния уикенд, когато бяха арестувани 500 души.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР