Шофьор в Европейския съюз ще се става още на 17

...
Шофьор в Европейския съюз ще се става още на 17
Коментари Харесай

ЕС ошашави шофьорите с нови правила за книжките

Шофьор в Европейския съюз ще се става още на 17 години, като през първата година от придобиването на брошура лидерът ще би трябвало да бъде постоянно съпроводен.

Това реши в понеделник Съветът на Европейския съюз във формат транспортни министри, като утвърди предлагането на Европейската комисия.

Тепърва следва прецизиране за това на какви условия би трябвало да дава отговор придружителят в тези случаи, които ще се отнасят единствено за любителската категория Б – леки коли.

Условия

Съветът утвърди и налагането на по-строги условия за начинаещи водачи през най-малко първите 2 години от придобиването на дееспособност.

Държавите членки могат да усилват този период по своя преценка, както и могат да включват разнообразни правила, като по-високи санкции през интервала, лишаване на книжката при по-малко нарушавания и други.

Регистри

Министрите утвърдиха и предлагането на комисията да се сътвори единна електронна шофьорска брошура за целия Европейски Съюз.

Целта е да има обединен указател на свидетелствата за правоуправление, до който достъп да имат всички национални управляващи.

Така при инспекция на пътя в една страна локалният служител на реда би имал достъп до точки и предходни нарушавания на лидер от която и да било друга страна членка.

Психо

Въвеждат се по-ясни описания на инспекцията на физическата и психическата валидност за шофиране преди издаването и подновяването на брошура, както и обвързване водачите да известяват управляващите, в случай че в даден миг здравословното им положение се утежни в посока, която утежнява и шофьорските им качества.

България е подкрепила предложенията на Европейската комисия, оповестиха от транспортното министерство. За да стане факт, пакетът от законодателни промени следва да бъде гласуван и от Европейския парламент.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР