Шофьор смята, че трябва да се увеличи драстично минималната скорост

...
Шофьор смята, че трябва да се увеличи драстично минималната скорост
Коментари Харесай

Шофьор с предложение за минималната скорост на Тракия, спират инцидентите?

Шофьор счита, че би трябвало да се усили фрапантно минималната скорост на автомагистрала " Тракия ", с цел да намалеят случаите по аутобана.

По думите " бавнодвижещите " и " гастарбайтерите " са в основата на проблемите по автомагистралата.

" Не знам какъв брой гледаха опита по малкия екран за автомагистрала “Тракия ” тази заран, само че от това което аз видях, всички рискови обстановки бяха основани от БАВНОДВИЖЕЩИ се водачи и гастербайтери (турци). Предложението за решение на казуса е да се вкара МИНИМАЛНА скорост от 100км/ч по автомагистралата. Аз считам, че минималната би трябвало да е най-малко 110км/ч., а МАКСИМАЛНАТА да падне на 130км/ч. Как мислите? ", пита Георги Василев.

Някои се съгласиха с концепцията, като показаха, че няма потребност да се понижа оптималната. Според други е вид това да се отнася единствено за лявата лента, тъй като с това условие от 100 км/ч минимална - не би трябвало да се движат тежкотоварни коли по " Тракия " въобще.

Трети считат, че няма потребност от смяна на минималната скорост, тъй като ще усили случаите.

" Минималната скорост е 50 км/ч и не би трябвало да се трансформира, няма потребност в допълнение да се избиваме така и така сме малко. Проблемите не са в скоростта, а в манталитета и организацията на придвижването по автомагистралата, разрушения път, незадоволителни ленти, непълен надзор и т.н. ", отбелязва Станислав Д.

" Всичко идва от това, че в едната лента се кара с 90-100 в другата 140-160+. Магистралата няма 3та лента и за жалост единственото рационално решение е да се понижи ограничаването от 140 на 130 или 120. ", показва пък Венцислав Я.

" Мислим, за разлика от вас, господине. Минимална скорот, няма да реши казуса, а ограничаване на оптималната. Като в Австрия - 100км. Всички ще се движим в колона. ", прибавя Евгени Й.

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР