Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна 15-годишно дете на

...
Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна 15-годишно дете на
Коментари Харесай

Водач с над 2 промила алкохол блъсна и уби 15-годишно момче на зебра в София

Шофьор с над 2 промила алкохол блъсна 15-годишно дете на пешеходна пътека в София. Инцидентът е станал към 21:17 часа в събота в региона на кръстовището на улиците " Г. С. Раковски " и " Гурко ". Момчето пресичало на пътеката, когато било пометено от лек автомобил. Колата е влачила детето към 100 метра преди да спре. Водачът, П. Т. е на 37 години. Задържан е.

Очаква се по-късно през днешния ден дежурен прокурор от Софийска градска прокуратура да повдигне обвиняване на лидера П.Т., като го задържи за период до 72 часа. От държавното обвиняване оповестиха, че ще желаят непрекъснат арест на водача.

" Пробата на водача, която са създали пристигналите на място служители на реда, е била позитивна. Отчетени са 2,08 промила алкохол в издишания въздух. Взета му е и проба за наркотични вечества, която е била негативна. Взети са му и кръвни проби за проучване ". Това съобщи в ефира на " Събуди се ” основен контрольор Марио Киричков от бранш " Криминална полиция ", Столична дирекция на вътрешните работи.

По думите му с водача в колата е пътувала и жена. " Експертизи следва да открият скоростта, с която се е движил автомобилът. От видяното на място обаче можем да заключим, че ръководството на колата е било по-скоро несъответстващо ", акцентира Киричков.

Водачът е арестуван на място. " Нямаме информация дали се е опитал да окаже помощ на детето. Шофьорът не се е опитал да избяга ", уточни основният контрольор и акцентира, че и полиците, и Спешна помощ са се отзовали доста бързо на сигнала за случая.

Мъжът в началото е дал " нелепи пояснения на случилото се ", съобщи Киричков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР