Шофьор призна вина и отърва присъдаКупил мигащия буркан за 40

...
Шофьор призна вина и отърва присъдаКупил мигащия буркан за 40
Коментари Харесай

1000 лв. глоба за синя лампа

Шофьор призна виновност и отърва присъда
Купил мигащия буркан за 40 лева от уебсайт в интернет

Имал чисто досие

Пловдивчанин се размина единствено с административно наказване - 1000 лева санкция, за това, че е карал автомобила си с полицейска лампа. Иначе съгласно Наказателния кодекс той е трябвало да получи присъда до 3 година затвор или пробация.

40-годишният мъж карал своя “Мерцедес ” в ж. к. “Тракия ”, където униформени служители на реда го спрели за инспекция. Те видели, че зад предното панорамно стъкло е поставена синя лампа. Нейният кабел бил включен в извода за запалка. Служителите на Министерство на вътрешните работи попитали водача дали може да включи “буркана ”, той се съгласил и покрайнината грейнала от мигаща синя светлина.

Полицаите обяснили на лидера, че за потреблението на такава лампа носи наказателна отговорност. Той я предал непринудено и чистосърдечно обяснил, че я купил през 2019 година от интернет уебсайт за 40 лева След това я сложил на предното стъкло на “Мерцедес ”-а, само че го било боязън да я включва, тъй като чувал, че потреблението ѝ е неразрешено. Признал още, че за тези 4-5 години включвал синята лампа единствено 5-6 пъти, когато му се налагало да бърза.

Пред прокуратурата мъжът също признал виновността си и тъй като имал чисто крими досие и положителни характеристични данни магистратите го освободили от наказателна отговорност. Те заключили, че причина за закононарушението е основно ниската правна просвета на причинителя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР