Шофьор прелетя по Околовръсното на Пловдив, посока Асеновград, със 141

...
Шофьор прелетя по Околовръсното на Пловдив, посока Асеновград, със 141
Коментари Харесай

Пловдивски Шумахер отърва солена глоба заради полицейска гре...

Шофьор прелетя по Околовръсното на Пловдив, посока Асеновград, със 141 км/ч. Полицейска камера обаче го снимала и след няколко дни Шумахер от града под тепетата получил " честитка " - санкция в размер на 1200 лева за превишение на скоростта с 51 км/ч. Наложената му глоба от Министерство на вътрешните работи е висока, поради че в границите на година е заловен да кара с безумна скорост повторно. 

Собственикът на " летящия " фолксваген не считал да брои парите за санкцията и незабавно я обжалвал в съда. За негов шанс, магистратите отменили издадения електронен фиш. Причината - полицейска неточност. Във фиша не било посочено по коя от хипотезите на повторност е осъществено нарушаването и не е ясно на коя наредба се е позовал наказващият орган, с цел да наложи глоба в този размер.

" Това е спънка съдът да извърши преценка за точност на фиша. още повече, че в тази ситуация е призната повторност на нарушаване, за което е налице ненапълно текстово изложение, защото липсва датата на която посочения фише влезнал в действие, с цел да се дефинира и дали повторност в едногодишен период от неговото влизане в действие ", стимулират се магистратите и допълват в решението си, че откакто Министерство на вътрешните работи не са показали наложителните реквизити в наличието на електронния фиш, то са нарушени правата на водача. Така глобата пада, а полицията ще поеме разноските по делото в размер на 300 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР