Шофьор предприе неочаквана маневра в Пловдив. Точно на изхода на

...
Шофьор предприе неочаквана маневра в Пловдив. Точно на изхода на
Коментари Харесай

На косъм от инцидент: Шофьор с внезапна маневра на Карловско шосе

Шофьор предприе непредвидена маневра в Пловдив. Точно на изхода на града по „ Карловско шосе “, лек автомобил с врачанска регистрация, принуди минимум две коли зад него да понижат доста скоростта, написа. Движейки се в дясната лента на пътя, ненадейно лидерът взема решение да отбие и спре. Видеорегистратор е запечатал случката.
Прочетете още
Въпреки, че няма настъпило пътно-транспортно произшествие, законът е планувал няколко точки и по този въпрос.

Чл. 24. (1) Водачът на пътно транспортно средство не би трябвало да понижава скоростта внезапно, в случай че това е належащо за попречване на пътнотранспортно произшествие.

(2) Преди да понижи доста скоростта на придвижване на ръководеното от него пътно транспортно средство, лидерът е задължен да се убеди, че няма да сътвори заплаха за останалите участници в придвижването и че няма да затрудни ненужно тяхното придвижване. В този случай лидерът на пътно транспортно средство, което няма стоп-светлини или те са развалени, подава навреме сигнал с ръка.

Чл. 22. (1) Водачът на пътно транспортно средство не би трябвало да се движи без основателна причина с прекомерно ниска скорост, когато по този метод пречи на придвижването на другите пътни транспортни средства.

(2) Водач на пътно транспортно средство, което се движи с ниска скорост и заради това предизвиква основаването на колона от пътни транспортни средства, би трябвало да ги пропусне при първа опция.

(3) На лидера на моторно транспортно средство е неразрешено да се движи с ниска скорост без включени спешни светлини.

Чл. 23. (1) Водачът на пътно транспортно средство е задължен да се движи на такова разстояние от движещото се пред него друго транспортно средство, че да може да избегне удряне в него, когато то понижи скоростта или спре внезапно.

Ето и случката:

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР