Шофьор от Турция, хванат с 3,6 кг злато на ГКПП

...
Шофьор от Турция, хванат с 3,6 кг злато на ГКПП
Коментари Харесай

Осъдиха турски шофьор, погнат на границата със злато за близо 400 хил. лв.

Шофьор от Турция, заловен с 3,6 кг злато на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " получи условна присъда. Б. О. от гр. Гъолджук призна виновността си и подписа съглашение с прокуратурата, утвърдено от Районния съд в Елхово. Наложено му е наказване от 1 година условно с 3-годишен изпитателен период.

На 26 ноември 2022 година, на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Лесово " дошъл товарен автомобил, пренасящ авточасти от Италия за Турция. Водачът и вторият водач - и двамата турски жители, декларирали, че нямат нищо за обявление с изключение на транспортирания товар. Превозното средство било определено за щателна митническа инспекция. В хода на контролните дейности инспекторите забелязали съмнително държание на втория лидер на камиона. При осъществения му персонален обзор, в джобове на панталона и на връхните му облекла били открити 5 плика, увити с мрачно тиксо и съдържащи общо 59 броя слитъци и кюлчета от жълт метал. Златните произведения са с общо тегло 3684,11 грама, проба 999,94. Стойността им се прави оценка на 390 414 лв..

Б. О. не е извършил задължението си да заявява пред митническите органи документално във валутна митническа декларация пренасяните благородни метали през външна граница на Европейски Съюз, с което е нарушил наредбите на Валутния закон.

Задържаното злато, което се намира на предпазване в Митница - " Бургас ", ще се върне на турския водач.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР