Шофьор от градския транспорт в Пловдив е бил подложен на

...
Шофьор от градския транспорт в Пловдив е бил подложен на
Коментари Харесай

Шофьор рецидивист по линия 21 в Пловдив

Шофьор от градския превоз в Пловдив е бил подложен на цялостна инспекция със съдействието на Трето районно ръководство на Министерство на вътрешните работи, включително  са му взети проби за алкохол и опиати. Това оповестиха от общинското дружество „ Организация и надзор на превоза “.

„ На фона на всички сигнали, които всекидневно получаваме, казусът с този водач е невиждан. Затова се обърнахме за  подпомагане и към полицията “, разяснява шефът Георги Стоилов.

Множеството инспекции през последните месеци удостоверяват многочислените недоволства от жители против водача на рейс РВ0690РТ по линия №21, обслужващ от време на време и курсове по линия №17.

Водачът на транспортното средство редовно не извършва отговорностите си – не съблюдава разписанията, пропуща спирки, употребява нерегламентирано почивки  и нарушава регламентираното си работно време,  разрешава си да принуждава пасажери да напущат рейса без  съображение, като освен това ги нагрубява словесно и демонстрира физическа експанзия.

Един от последните такива случаи, за който са подадени сигнали и на тел. 112, е от неделя вечерта, когато същият лидер е принудил пътниците  да изоставен транспортното средство преди крайната  му спирка и ги е оставил в дъжда.

„ Неизпълнените курсове не се заплащат, постановяваме наказания, само че това не може да компенсира породеното стеснение на пасажерите, които разчитат на градския превоз “, безапелационен е Стоилов.

По думите му, казусът е поставян пред компанията транспортьор „ Автотранс  2000 “, която обслужва автобусни линии №21 и 17. Шофьорът е предупреждаван да съблюдава трудовите си отговорности.

„ Ако и след последната инспекция и предизвестие няма резултат, ще настояваме работодателят му  да го глоби по съответния нормативен ред и да предложи друго лице, което да извършва обслужването на линии №21 и 17 “, съобщи шефът на „ Организация и надзор на превоза “.

Георги Стоилов подсети, че за нередности в градския превоз жителите могат да алармират на телефон 032/622 550.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР