Шофьор не тежкоковарна кола е загинал вчера при катастрофа във

...
Шофьор не тежкоковарна кола е загинал вчера при катастрофа във
Коментари Харесай

Шофьор на ТИР загина при катастрофа във Видинско  

Шофьор не тежкоковарна кола е умрял през вчерашния ден при злополука във видинско, оповестиха от регионалната дирекция на  Министерство на вътрешните работи в крайдунавския град.

Фаталният случай е станал на 5 май към 12.30 часа на основен път Е-79, сред селата Медовница и Скомля, където са се сблъскали български и турски тирове. 

Загинал е водачът на българския ТИР, който е на 59-години от Монтана и е управлявал " Мерцедес Актрос " с варненска регистрация. Причината за злополуката е придвижване с несъобразена скорост при мокра настилка, при което камионът  навлязъл в насрещната лента и се блъснал в насрещно движещия се турски влекач „ Мерцедес “, ръководен от  39-годишен водач. Оперативна група е направила оглед на местопроизшествието. По случая в РУ-Белоградчик е формирано досъдебно произвеждане. 

Няколко часа преди този момент на същия основен път Е-79, преди с. Ружинци, е зародило друго сходно пътнотранспортно произшествие. При тази злополука 50-годишен лидер на влекач „ Мерцедес “ с прикачено полуремарке с пазарджишка регистрация, движейки се от Монтана към Видин с несъобразена с пътните условия скорост (мокър асфалт) на прав сектор изгубил надзор над ръководството, а полуремаркето блъснало насрещно движещ се лек автомобил „ Дачия “ с монтанска регистрация. Пострадал е 47-годишният водач на леката кола. Мъжът бил превозен в болница с фрактури на лява рака и четири счупени ребра. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР