Шофьор на училищен автобус отвлече возилото с 51 деца в

...
Шофьор на училищен автобус отвлече возилото с 51 деца в
Коментари Харесай

Мъж отвлече училищен автобус с 51 деца в Италия и го запали

Шофьор на учебен рейс отвлече возилото с 51 деца в него и след това го подпали. 

Инцидентът се случи в Северна Италия, покрай Милано. В рейса са пътували 12-годишни възпитаници и техен учител. 

47-годишният водач се отклонил от нормалния маршрут и наредил на учителя да завърже ръцете на децата с полиетиленови връзки на групи от по 4-5. 

След това той оповестил, че отвлича рейса и никой няма да оцелее. 

Учителят обаче не завързал крепко децата и те бързо се освободили, като някои съумели да се обадят на родителите си, които пък алармирали полицията.

Мъжът опитал да стигне с рейса до една от пистите на летище Линате в Милано. Последвало гонене на рейса, който в последна сметка бил спрян от полицейска обсада. Тогава лидерът излял бензин в рейса и го запалил, след което слязъл. 

Полицията обаче се намесила незабавно, съумяла да потуши пожара и да изведе децата. 

12 деца и двама възрастни са откарани в болница поради поемане на пушек. 

Шофьорът е разпознат като Усейну Си. Той е роден в Сенегал, само че от 2004 година е с италианско поданство. Имал е досие в полицията. 

Според учителя, придружавал учениците, Си не за първи път кара рейс с деца. По думите му Си бил сърдит на италианското държавно управление поради имиграционната му политика. 

Едно от децата пък споделя, че е заплашил да ги залее с бензин и да ги подпали, като повтарял, че хората в Африка умират, а виновността за това е на вицепремиерите Матео Салвини и Луиджи Ди Майо. 

Си е задържан. Той ще бъде упрекнат в похищение, опит за всеобщо ликвидиране, предизвикателство на пожар и оказване на опозиция при ареста.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР