Шофьор на Uber и майка на 4 деца, убити при въоръжено кражба на кола, уловени на видео: съдебен процес

...
Семейството на шофьор на Uber от Пенсилвания, който беше отвлечен
Коментари Харесай

Семейството на шофьор на Uber от Пенсилвания, който беше отвлечен и убит миналата година, съди гиганта за превози, твърдейки, че нейната небрежна, неправомерна смърт е предотвратима , според федерално дело, заведено миналата седмица.

Кристина Спикуца, 38-годишна майка на четири деца, беше открита застреляна в тила около обяд на 12 февруари 2022 г., две дни след като за последно беше видяна жива с издирван престъпник на задната седалка на колата й Uber.

„В продължение на десетилетия се използват прости и евтини мерки за безопасност, които защитават наетите шофьори от нападение, включително поставянето на прегради между предните и задните седалки“, се казва в иска. „Въпреки това Uber не направи нищо, за да гарантира, че г-жа Спикуза – която шофира превозно средство, наето от един от предлаганите от Uber продавачи на автомобили под наем – се възползва от подобна защита, нито дори предупреди г-жа Спикуза за важността на такава защита.“

В дните след убийството й детективите откриха нейния мобилен телефон, кола и камера на таблото, захвърлени близо до местопрестъплението.

Калвин Крю, 24-годишният годишен заподозрян, чака съдебен процес в окръг Алегени в Пенсилвания по обвинения, включващи престъпно убийство, грабеж и подправяне на доказателства.

Според съдебните документи, приятелката на Крю Таная Мълън е уредила Uber карам около 21ч. на 10 февруари 2022 г.

Въпреки това, видеозаписът от видеорегистратор, открит от полицията, показва, че издирваният престъпник не е излязъл в края на пътуването.

Когато приложението Uber казва „Оставете Таная“, Крю уж изважда пистолет, хваща рамото на Спикуца и мушва тила й с дулото.

„Продължавай да караш“, казва той, според полицейския доклад.

„Трябва да се шегуваш“, отговаря шофьорът, като се протяга и докосва оръжието.

„Това е пистолет“, твърди се Крю.< /p>

„Хайде, аз имам семейство“, отговаря Спикуца.

„И аз имам семейство, сега карай“, казва заподозреният, преди да повтори: „Завършете пътуването ."

Секунди по-късно Крю твърди, че хваща жертвата за опашката й, карайки я да моли за живота си.

„Умолявам те, имам четири деца", тя казва. „Моля, махнете това от мен.“

След това се твърди, че Крю грабва телефона й и казва: „Прави каквото ти кажа и всичко ще бъде наред.“

След това той грабва телефона камера извън таблото. Два дни по-късно полицията откри останките на Спикуца, захвърлени в гората близо до една 9-милиметрова гилза.

Крю беше арестуван на 12 февруари по неизпълнена заповед за предполагаем опит да си купи пистолет, когато предишната му присъда за грабеж направи това незаконно. Той се отказа от правото си на мълчание и се твърди, че е излъгал детективите за действията си в нощта на убийството на Спикуца.

„Ако Uber беше приложил процедурите си за проверка на миналото на водача към пътниците, използваше своите масивни възможности за анализ на данни, за да провери извеждат опасни пътници, позволяват на шофьорите да отменят подозрителни тарифи без неустойка или просто осигуряват основни функции за безопасност в одобрената от Uber кола под наем на г-жа Спикуза, тези прости и ефективни мерки — всички лесно достъпни за Uber — можеха да спасят живота на г-жа Спикуза," съдебният процес приключва.

Въпреки че Uber каза, че не може да коментира висящ съдебен спор, отмяната на пътуване в часа на вземане поради опасения за безопасността също не се брои срещу шофьора, според компанията.

„Никое семейство не трябва да претърпява такава невъобразима загуба“, каза говорител. „...Ангажираме се с безопасността на шофьорите, които използват приложението Uber. През годините въведохме функции и правила, проектирани с мисъл за безопасността, като инструментариума за безопасност в приложението, възможността за замразяване на акаунти на водачи с фалшиви имена и изискване на документи за самоличност от водачите при някои обстоятелства. Безопасността на шофьорите е висок приоритет и ние ще продължим да инвестираме в функции за безопасност, за да вдигнем летвата."

Крю трябва да се върне в съда на септември 18 за изслушване на досъдебно предложение.


Оригинален източник на статия: Шофьор на Uber и майка на 4 деца, убити при въоръжено кражба на кола, заснети на видео: съдебно дело

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР