Шофьор на Tesla в Канада стана обвиняем по административно дело

...
Шофьор на Tesla в Канада стана обвиняем по административно дело
Коментари Харесай

Шофьор на Tesla заспа на волана и колата вдигна сама 140 километра в час

Шофьор на Tesla в Канада стана обвинен по административно дело за рисково шофиране. Мъжът задремал зад кормилото и до момента в който спи, електрическата кола ускорила до 140 километра в час.

Инцидентът е станал в южна Канада на автомагистрала на 100 километра от Едмънтън. 20-годишният водач задремал по време на шофиране на Tesla Model S, а колата продължи да се движи на автопилот. Може би никой не би забелязал казуса, само че колата форсира до 140 километра в час с позволена скорост от 110, оповестява CBC News.

Според сержант Дарин Търнбул, който е забелязал нарушаването, никой не е поглеждал през предното стъкло и не е следвал пътя.

"Работя в органите на реда повече от 23 години и множеството от тях в КАТ, само че останах безгласен. Никога не съм виждал сходно нещо. Досега нямаше такава технология ", сподели служителят на реда.

Високите технологии обаче не помогнали на лидера да избегне процеса. Той бил упрекнат в превишена скорост и рисково шофиране. Той ще бъде изправен пред съда през декември.

Понастоящем всички електрически транспортни средства на Tesla към момента не са проектирани да се ръководят изцяло независимо. Водачът би трябвало да остане зад кормилото и да държи ръцете си върху него, с цел да се намеси при положение на рискова обстановка.

Наскоро електрическите коли бяха подложени на критика от самостоятелни природозащитници, защото обещаната екологичност на тези транспортни средства е, меко казано, пресилена. Електрическите коли употребяват сила, генерирана основно от топлинни и водноелектрически централи, което от своя страна въздейства отрицателно на околната среда.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР