Шофьор на пикап уби осем души и рани 11 вчера

...
Шофьор на пикап уби осем души и рани 11 вчера
Коментари Харесай

Ето го терористът, който окървави Ню Йорк СНИМКИ

Шофьор на пикап умъртви осем души и рани 11 през вчерашния ден в Ню Йорк, карайки с висока скорост по велоалея покрай мемориала на Световния търговски център в Долен Манхатън, оповестиха международните организации. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио назова нападението " лицемерен терористичен акт ".

29-годишният водач, който беше разпознат като Сайфуло Хабибулаевич Саипов, преселник от Узбекистан по лотарията Зелена карта и таксиджия в Uber, беше прострелян в корема от полицията и арестуван, откакто блъсна камиона си в учебен рейс и слезе от пикапа въоръжен с въздушна пушка и пушка за пейнтбол. Две деца и двама възрастни, намиращи се в рейса, бяха ранени, заяви на конференция началникът на нюйоркската полиция Джеймс О`Нийл, представен от Ройтерс.

Началникът на противопожарната работа заяви, че 11-те тежко ранени са откарани в болничното заведение, само че животът им не е в заплаха. Очевидци разказали на полицията, че нападателят викал " Аллах акбар ", слизайки от пикапа. Началникът на полицията съобщи на конференцията, че " изказване, направено от обвинения, когато слизал от автомобила си, както и събитията към нападението, накараха следователите да окачествят случилото се като " терористичен акт ".

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо съобщи, че обвиненият наподобява е работил самичък. " Няма доказателства за съществуването на по-широк проект " за осъществяване на терористично нахлуване, уточни Куомо на конференция в Ню Йорк. Мъжът е наел пикапа с реклама на американската компания " Хоум хранилище " /Home Depot/ към час преди нападението, заяви АП, като се базира на полицейски източник. Нападението беше осъществено малко след 15.00 часа локално време, близо до мемориала на Световния търговски център и влиятелната гимназия Стайвесант. По това време в региона било цялостно с минувачи, доста от които към този момент били в костюми за Хелоуин и се готвели да вземат участие в обичайния церемониал, който се организира всяка година в Гринич вилидж, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

тагове терорист Ню Йорк Сайфуло Хабибулаевич Саипов жертви  Ето го терористът, който окървави Ню Йорк СНИМКИ

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР