Шофьор на пикап уби осем души и рани 11 вчера

...
Шофьор на пикап уби осем души и рани 11 вчера
Коментари Харесай

Ето го терористът, който окървави Ню Йорк

Шофьор на пикап умъртви осем души и рани 11 през вчерашния ден в Ню Йорк, карайки с висока скорост по велоалея покрай мемориала на Световния търговски център в Долен Манхатън, оповестиха международните организации. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио назова нападението "подъл терористичен акт ".

29-годишният водач, който беше разпознат като Сайфуло Хабибулаевич Саипов, преселник от Узбекистан по лотарията Зелена карта и таксиджия в Uber, беше прострелян в корема от полицията и арестуван, откакто блъсна камиона си в учебен рейс и слезе от пикапа въоръжен с въздушна пушка и пушка за пейнтбол. Две деца и двама възрастни, намиращи се в рейса, бяха ранени, заяви на конференция началникът на нюйоркската полиция Джеймс О'Нийл, представен от Ройтерс.



Снимка: Twitter

Началникът на противопожарната работа заяви, че 11-те тежко ранени са откарани в болничното заведение, само че животът им не е в заплаха. Очевидци разказали на полицията, че нападателят викал "Аллах акбар ", слизайки от пикапа. Началникът на полицията съобщи на конференцията, че "изявление, направено от обвинения, когато слизал от автомобила си, както и събитията към нападението, накараха следователите да окачествят случилото се като "терористичен акт ".

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо съобщи, че обвиненият наподобява е работил самичък. "Няма доказателства за съществуването на по-широк проект " за осъществяване на терористично нахлуване, уточни Куомо на конференция в Ню Йорк. Мъжът е наел пикапа с реклама на американската компания "Хоум хранилище " /Home Depot/ към час преди нападението, заяви АП, като се базира на полицейски източник.



Нападението беше осъществено малко след 15.00 часа локално време, близо до мемориала на Световния търговски център и влиятелната гимназия Стайвесант. По това време в региона било цялостно с минувачи, доста от които към този момент били в костюми за Хелоуин и се готвели да вземат участие в обичайния церемониал, който се организира всяка година в Гринич вилидж, заяви Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР