Шофьор на линейка беше пребит при опит да окаже помощ

...
Шофьор на линейка беше пребит при опит да окаже помощ
Коментари Харесай

Предимно пияни роми нападат медици

Шофьор на кола за спешна помощ беше пребит при опит да окаже помощ на потърпевшо дете в Бургаско.

Това е следващият случай на принуждение против човек от Спешна помощ.

" Нужни са законодателни промени, изпратили сме писмо до президента, министър-председателя, здравния министър, приготвяме и декларация до партиите в Народно събрание, извънредно време е да бъдат подхванати дейности. Предимно братята роми демонстрират тази експанзия. Пияни, дрогирани атакуват екипите, които те викат за помощ, а след това против тях са осъществени тези закононарушения. Ако знаят, че ги грози затвор или солидна санкция, няма да посегнат. Това би трябвало веднъж вечно да бъде изкоренено ", разяснява ръководителят на профсъюз " Защита "  Красимир Митов в студиото на  " България заран ". 

По думите му въведените ограничения през годините - паник бутони и охранители, не оказват помощ. Митов моли за по-строги ограничения. 

" Политиците да загърбят цирка, който разиграват, и да облекат в закон това, за което се приказва от години. Не знам за какво гневът на хората се излива върху сферата на опазването на здравето, могат да отидат в Народното събрание, където не си правят работата, в Министерство на здравеопазването, тъй като лекари и водачи не са отговорни за този безпорядък ", сподели още Митов.

В ЦСМП липсват над 1000 лекари, фелдшери, водачи. Пред Bulgaria ON AIR той посочите трите съществени фактора за неналичието на фрагменти в незабавната помощ - заплащането, изискванията на труд, " черешката на тортата е, когато посегнат и те наскърбяват ".

Председателят на профсъюз " Защита " акцентира, че в тази ситуация полицията е реагирала бързо и разпръснала гневната навалица, само че откакто водачът на колата за спешна помощ към този момент е бил пребит. 

" Какво би трябвало да вършат? Да оставят колата за спешна помощ и да стартират да бягат? Или по метода на убеждението да убедят тези хора, само че когато са използвали алкохол - това е невероятно ", безапелационен е гостът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР