Шофьор на градски рейс в Пловдив е употребявал алкохол, докато

...
Шофьор на градски рейс в Пловдив е употребявал алкохол, докато
Коментари Харесай

Заловиха в крачка шофьор на пловдивски рейс, пиел зад волана

Шофьор на градски автобус в Пловдив е употребявал алкохол, до момента в който кара, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи.

Около 16.30 ч. през вчерашния ден екип на бранш „ Пътна полиция “ реагирал на сигнал от пасажер. Той видял водача да употребява алкохол, до момента в който върти кормилото, а в транспортното средство имало пасажери. На една от спирките 68-годишният лидер бил тестван с дрегер и апаратът отчел към 0,7 промила. Съставен му е акт за откритото административно нарушаване, а свидетелството му за правоуправление е отнето до изчакване на резултата от химическия разбор на кръвната му проба.

От 10 до 16 август чиновниците КАТ- Пловдив са ревизирали 5146 моторни транспортни средства и 6092-ма водачи и пасажери. За установени нарушавания са формирани 431 акта и издадени 1743 санкции с фиш. Засечени са 8 неправоспособни водачи. Засечени са 10 водачи, управлявали по влияние на алкохол до 1,2 промила, и други 9, при които дрегерът е отчел над тази стойност - против тях са формирани бързи производства. Седем са хванатите, карали след приложимост на опиати или техни аналози, по случаите са стартирани 5 бързи и 2 досъдебни производства. Трима от спрените за инспекция са отказали да бъдат тествани с мил чек.

Ръководството на пловдивската полиция прикани жителите, станали очевидци на всевъзможен тип нарушавания опазването Закона за придвижване по пътищата и на публичния ред да алармират навреме органите на Министерство на вътрешните работи, с цел да се ползват нужните ограничения.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР