Шофьор на автобус в Северна Италия се опита да го

...
Шофьор на автобус в Северна Италия се опита да го
Коментари Харесай

Мъж отвлече автобус с ученици в Италия и се опита да го подпали

Шофьор на рейс в Северна Италия се опита да го похити с 51 деца в него и след това да го подпали, само че беше задържан, предадоха международните организации.

Трагедията се разиграла в северната италианска провинция Кремона, близо градчето Сан Донато край Милано. Водачът на рейса се отклонил от нормалния маршрут, до момента в който карал 51 деца на към 12 години и техен учител.

Шофьорът на рейса беше разпознат като Усейну Си, на 47 година, роден в Сенегал, само че от 2004 година с италианско поданство. Си е имал досие в полицията, съобщи АНСА.

Според възстановката на събитията Си наредил на учителя, съпътстващ учениците, да завърже ръцете на децата с полиетиленови връзки.

Децата трябвало да бъдат вързани на групи от по четири-пет. Учителят обаче не ги вързал доста плътно и децата съумели да освободят бързо ръцете си. Си споделил на учениците, че отвлича рейса и никой няма да оцелее.
Снимка: Reuters
През това време някои от учениците съумели да се обадят на околните си, които подали сигнал за отвличането в полицията.

Последвало гонене и рейсът бил спрян на полицейска пътна обсада . Тогава лидерът слязъл от рейса, като преди този момент излял бензин вътре, след което се опитал да го подпали, само че полицията бързо съумяла да потуши пожара и да изведе децата.

Дванадесет деца и двама възрастни били откарани в болница поради поемане на пушек, съобщи АНСА. Според ДПА пък на общо 23 души била оказана здравна помощ за леки контузии.

Учителят, придружавал учениците, разказал, че не за първи път Си кара рейс с деца. Той е разказал, че познавал водача, който бил сърдит на италианското държавно управление поради неговата миграционна политика.

Ужасът на децата в рейса е траял 40 минути . Учителят споделя, че Си е желал да стигне с рейса до една от пистите на летище Линате в Милано.

Едно от децата в рейса споделя, че Си е заплашвал децата да ги залее с бензин и да ги подпали. Той не преставал да повтаря, че хората в Африка умират и че виновността за това е на Салвини и Ди Майо.

Матео Салвини и Луиджи Ди Майо са двамата италиански вицепремиери в държавното управление на Джузепе Конте, което води твърда антиимигрантска политика и което затвори италианските пристанища за кораби на неправителствени организации с мигранти на борда.

Си ще бъде упрекнат в похищение, опит за всеобщо ликвидиране, предизвикателство на пожар и оказване на опозиция при ареста.

Прокурорът на Милано Франческо Греко сподели, че прокуратурата обмисля дали закононарушението на Си може да е било терористично. Мъжът не е произнесъл нито една ислямистка фраза, настояват източници. Те споделят, че водачът на рейса твърдял, че желал да се самоубие и да спре " гибелта в Средиземно море ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР