Шофьор на автобус, който е трябвало да поеме с пловдивски

...
Шофьор на автобус, който е трябвало да поеме с пловдивски
Коментари Харесай

Пиян шофьор тръгна да вози деца на екскурзия

Шофьор на рейс, който е трябвало да поеме с пловдивски възпитаници към Пазарджик, е бил махленски в приложимост на алкохол през вчерашния ден сутринта пред СУ " Симон Боливар ". Полицаите обаче го тествали на място и дрегерът отчел 0,69 промила. Водачът не е бил позволен да седне зад кормилото, а на негово място компанията изпратила различен сътрудник, който да вози децата.

Съвместните старания на институциите предотвратиха обстановка, в която учениците да бъдат изложени на огромен риск, разяснява директорката на образователното заведение Аделина Бамбалова. Тя изясни, че екскурзията е била до парк " Свобода " на Острова в Пазарджик, където се провеждал състезателен празник. За задачата трябвало три рейса да превозят възпитаници от 6. и 7. клас.
" След като се оказа, че единият водач е използвал алкохол, двата автобуса потеглиха, а за останалите деца се наложи да изчакаме различен. Отне към час, а детайлностите бяха спестени на учениците, с цел да няма напрежение ", сподели школската шефка. Тя отхвърли да назове името на транспортната компания и изясни, че учебното заведение има контракт с туроператорска компания, която е изцяло изрядна и на собствен ред наела превозвача.
При потеглянето на екскурзията пред учебното заведение е имало служители на реда от Шесто РУП по силата на съглашение от това лято. След случая през май с пийнал водач на рейс, който потегли да кара възпитаници от Златоград към Банско с 1,64 промила алкохол в кръвта, от Министерство на вътрешните работи изпратили писмо до Регионалното ръководство по обучение. В него се упорства за основаване на непоколебим ред при организирането на ученическите екскурзии за попречване на сходни случаи, изясни началникът на РУО Иванка Киркова. Описаните ограничения претендирали при всяко идно пътешестване на възпитаници информация за това да се изпраща в районното полицейско ръководство. Оттам пък образуват екип, който прави инспекция при потеглянето.
" Случката от през вчерашния ден демонстрира, че механизмът работи. Той се ползва към този момент в цялата Пловдивска област по силата на заповед, която съм изпратила до шефовете ", добави Киркова.
На водача, който е бил подготвен да подкара рейс с деца след приложимост на алкохол, е формиран акт, споделиха от полицията.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР