Шофьор, който откажепроба за алкохол инаркотици, след катоведнъж е бил

...
Шофьор, който откажепроба за алкохол инаркотици, след катоведнъж е бил
Коментари Харесай

Минимум 5 г. затвор, ако пиян или дрогиран убие на пътя

  • Шофьор, който откажепроба за алкохол инаркотици, след катоведнъж е бил хващанс тях, ще влиза взатвора за 6 месеца
  • Махат синия ваучър

Минимум 5 години затвор става наказването за водач, който аргументи гибел на пътя и е дргогиран или пийнал, няма брошура, избяга от местопроизшествието или в случай че действието е осъществено на пешеходна пътека, съобщи 24 chasa.bg.

Това плануват измененията в Наказателния кодекс, които депутатите утвърдиха в правната комисия. Текстовете ще се внесат в пленарната зала за дефинитивно гласоподаване.

В момента наказванията са от 3 до 15 години затвор, а в изключително тежки случаи – от 5 до 20 години.

Депутатите подвигнаха долната граница

и одобриха да станат надлежно от 5 до 15 години и от 10 до 20 години.

В тези случаи съдът ще може и да лишава транспортното средство, в случай че то е благосъстоятелност на причинителя, а в случай че не е, ще присъжда равностойността му. Същата опция за съда има и в случаите на шофиране след приложимост на алкохол и опиати, както и когато това е осъществено наново.

Депутатите усилиха и глобите за причиняване на гибел в злополука при несъобразителност. В момента те са от 2 до 6 години затвор, а в изключително тежки случаи – от 3 до 10 години. Според новите текстове наказването става от 3 до 8 година затвор, а в изключително тежки случаи – от 10 до 20 година

С други промени се плануват до 6 месеца решетки за водач, който откаже тест за алкохол и опиати на пътя, в случай че преди този момент е бил хващан след използването им. Освен това има планувана и санкция от 2000 лв..

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР