Шофьор, който една година бил разследван, че е карал товарен

...
Шофьор, който една година бил разследван, че е карал товарен
Коментари Харесай

Шофьор осъди прокуратурата за 1 500 лева

Шофьор, който една година бил разследван, че е карал товарен автомобил под влияние на опиати, а след това се оказал " чист ", осъди прокуратурата за 1 500 лв. обезщетение. Окръжният съд в Шумен е присъдил родното обвиняване да заплати на пострадалия Р. Р. и 300 лв. направени деловодни разходи.

До правосъдната сага се стигнало, откакто лидерът бил спрян зад кормилото на " Мерцедес Спринтер " в град Каспичан на 28 април 2020 година Тестът отчел приложимост на опиати и било стартирано досъдебно произвеждане. Книжката на Р. Р. била отнета, прекъсната била и регистрацията на автомобила. Срокът на следствието бил удължаван пет пъти, до момента в който най-сетне излязла експертиза на 20 април 2021 година, че не е използвал опиати. Разследването било прекъснато месец по-късно.

Междувременно Р.Р. бил безапелационен пред проверяващите, че не е карал дрогиран, даже не употребявал алкохол, тъй като работел в автосервиз. Обяснил, че ден преди да го спрат за инспекция от КАТ, се наложило да употребява здравна помощ поради изгаряне и в Спешно поделение в Шумен му сложили инжекции.

И първата инстанция - Районен съд Шумен, постановила 1 500 лева обезщетение, в този момент и Окръжен съд удостоверява това поради претърпян позор и стеснение в професионален и персонален проект, наранена чест и достолепие, липса на мира и загуба на работа. Искът на Р.Р. бил за 15 000 лева Решението предстои на обжалване пред Върховен касационен съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР