Шофьор е осъден ефективно на 10 месеца затвор и глоба

...
Шофьор е осъден ефективно на 10 месеца затвор и глоба
Коментари Харесай

Вкарват в затвора шофьор без книжка, катастрофирал пиян зад волана

Шофьор е наказан дейно на 10 месеца затвор и санкция от 600 лв. за ръководство на автомобил без брошура. Това оповестиха от Съдебната палата в Русе.

Мъжът е недееспособен водач, с главно обучение и не работи. Налагани са му 13 административни санкции по Закона за придвижване по пътищата, като е осъждан общо девет пъти.

Е.Е. управлявал автомобил на 25 юни 2017 година, когато бил спрян за инспекция. Полицаите му съставили акт, а по-късно му било издадено и наказателно разпореждане за това, че не имал надлежно удостоверение за ръководство.

Около шест месеца по-късно - на 17 декември, той още веднъж седнал зад кормилото на автомобил. Преди това използвал и алкохол. Мъжът потеглил с колата от село Смирненски в посока Русе, като в транспортното средство пътували още трима души, както и дете. По пътя изгубил надзор над колата и се блъснал в дърво.

Пристигналите на място служители на реда открили, че кара без брошура, а кръвната му проба за алкохол посочила 0,64 промила.

Делото пред Районния съд в Русе протекло по реда на съкратеното правосъдно разследване, заради което избраното наказване от година и три месеца затвор било понижено на 10 месеца. Подсъдимият обжалвал присъдата и изискал по-леко наказване.

Според Окръжния съд първоинстанционната присъда даже е занижена, защото подсъдимият години наред управлявал моторно транспортно средство без да има шофьорска брошура. Отделно, налаганите му санкции и санкции за други осъществени закононарушения не изпълнили своята роля да го превъзпитат към съблюдаване законите на страната.

Решението на Окръжния съд в Русе е дефинитивно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР