Шофьор е бил глобен 50 пъти в рамките на 3

...
Шофьор е бил глобен 50 пъти в рамките на 3
Коментари Харесай

Глобиха шофьор 50 пъти за сгрешена винетка

Шофьор е бил санкциониран 50 пъти в границите на 3 месеца за това, че кара с винетка със сбъркани номера на колата. След като схваща, че дължи близо 4000 лева санкция, лидерът сезира публичния бранител за проблема. Това заяви пред bTV Radio омбудсманът Диана Ковачева.

По думите ѝ доста постоянно водачите даже не подозират, че е позволена неточност в изписването на регистрационния номер на автомобила при закупуване на е-винетка. 

„ Проблемът е, че тези водачи на МПС схващат, че неведнъж са регистрирани като извършители, едвам когато бъдат спрени от екипи на БГТОЛ. По този метод те са приравнявани със случаите, при които въобще липсва платена пътна такса. Има доста случаи, в които хората пътуват по пътищата и камерите снимат, че тяхната винетка е неверна и не подхожда на номера на колата ", изясни омбудсманът. 

" В този случай стартират да им се постановат санкции, за които те даже не са известени. Затова аз предлагам на народните представители да бъде решен този въпрос като водачите на МПС, които са си сбъркали номерата на винетките и това бъде снимано от камерите да бъдат уведомявани по е-поща или по различен подобаващ метод. И по този начин да могат да си поправят грешката във винетката и да не се стига до административно наказателна отговорност ”, добави още Ковачева.          
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР