Шофирането в тези тежки условия може да бъде сериозно предизвикателство.

...
Шофирането в тези тежки условия може да бъде сериозно предизвикателство.
Коментари Харесай

Експерт съветва как да шофираме в тежки условия

Шофирането в тези тежки условия може да бъде съществено предизвикателство. Автомобилният играч Румен Дунев съобщи в Новините на NOVA, че при заснежено пътно платно водачите би трябвало да са с добре готови коли, в това число със зимни гуми. „ КАТ залагат 4 мм дълбочина на грайфер, което дава опция и на коли с летни гуми да пътуват, само че това е много рисковано ”, сподели той.

Освен това специалистът посъветва водачите да преценят деликатно дистанцията по отношение на останалите участници в придвижването, както и да внимават със скоростта.

„ Колкото е по-голяма скоростта на придвижване, толкоз по-голяма би трябвало да е дистанцията с предния автомобил ”, изясни той.

„ При зимното шофиране е доста значимо автомобилът да се движи гладко, като за задачата водачите би трябвало гладко да работят, както с кормилото, по този начин и със спирачката и съединителя. Потеглянето в снежни и заледени сектори би трябвало да става с гладко разпределяне на съединителя, тъй че автомобилът да има сцепление, а когато се постанова да се изкачи надолнище, е желателно автомобилът да се ускори малко повече, тъй че инерцията му да помогне изкачването на наклона. Ако се постанова втурване по заснежени и заледени пътища, би трябвало да се търси неотъпканата част на снега – там автомобилът има най-голямо сцепление. Ако инцидентно водач попадне в поднасяне на автомобила, той би трябвало да отвърна с кормилото в противоположна посока на занасянето и никога да не скача на спирачките ”, изясни състезателят.

 

Какво да вършим, в случай че закъсаме в бездънен сняг? Специалистът съобщи, че нормално, когато автомобилът с висока скорост напусне пътното платно, снегът, който е под него, повдига дъното на колата и тогава с или без стабилизираща стратегия „ излизането му е съвсем невероятно ”.

„ За задачата е належащо с налична лопатка да се почисти под автомобила ”, сподели Румен Дунев.

„ Много значимо нещо е там, където се случват такива поднасяния или излизания от пътя, да се обезопаси по някакъв метод, и да се предизвестяват останалите участници в придвижването ”, акцентира състезателят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР