Шофирането през зимата има своите особености. Те са свързани не

...
Шофирането през зимата има своите особености. Те са свързани не
Коментари Харесай

Пробегът на електричките пада с 50% в студа

Шофирането през зимата има своите особености. Те са свързани освен с сигурността на пътя, само че и с техниката. Това визира изключително мощно електрическите автомобили, при които освен зареждането на акумулатора, само че и потеглянето има своите особености, оповестява Automedia.bg.

``
реклама

Според австрийската асоциация на автомобилните клубове пробегът с едно зареждане през зимата пада до 50 %. Колкото по-ниски са температурите, толкоз по-висок е разходът на сила. Използват се освен вентилацията и осветлението, както и през лятото. В студения сезон работят разнообразни типове отопление – на салона, на челното и задното скъкло, на седалките и кормилото. Всичко това взима сила от акумулатора.

Принципно акумулаторът има по-нисък потенциал при мраз. Възможно е да се усили и времето за зареждане. Планирането на запасите от пробег е по-важно, в сравнение с при топло време.

Препоръчително е електрическият автомобил да бъде отопляван при зареждане, защото силата идва от кабела, а не от акумулатора. Пътуването става по-икономично, когато при тръгване превключим на режим Eco. Двигателят предава по-ниска мощ към колелата, с което автомобилът потегля по-добре и по-икономично, поради снижения въртящ миг.

Използването на електрически скутери през зимата е относително лимитирано, само че и тук важат съвсем същото: при ниски температури пробегът пада. Според производителите акумулаторът устоя до минус 20 градуса Целзий, само че би трябвало да се зарежда в отопляеми пространства.

За по-добро сцепление на пътя е целесъобразно да бъде определена по-ниска мощностна степен или помощна система. Полезно е и налягането в гумите да бъде понижено. Също по този начин скоростта би трябвало да бъде съобразена с пътните условия и да бъде регистриран по-дълъг спирачен път. Специално предната спирачка би трябвало да бъде настройвана деликатно, тъй като на хлъзгаво може да бъде изгубена опция за завиване.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2019 Petel.bg Изработка и техническ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР