Шофирането през нощта не е от най-любимите неща на някои

...
Шофирането през нощта не е от най-любимите неща на някои
Коментари Харесай

GPS сигнал ще помага на фаровете на Ford да осветяват по-добре

Шофирането през нощта не е от най-любимите неща на някои водачи, макар че през последните години виждаме разнообразни нови технологии, които да спомагат за по-добро осветление на пътя. От крушки с нажежаеми жички, преминахме към ксеноновите фарове, а в последно време LED светлините става все по-използвани и дружно с разнообразни функционалности за гасене на избрани зони, в действителност показват по различен метод нощното шофиране.

Въпреки това от Ford считат, че има място за усъвършенстване на тези технологии и тестват нова система, която свързва GPS-а на колата с фаровете и ги ръководи. На доктрина технологията взима информация от навигацията на автомобила и по този метод знае къде и в кой миг фаровете да осветят избрани сектори.

От компанията въпреки всичко са планували и миг в който колата може да изгуби връзка и тогава за насочването на светлинния стоп ще бъде употребена камера и сензори, които да регистрират въртенето на кормилото. На процедура същата система, която може да бъде срещната при много от новите коли.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР