Школа по източно-църковно пеене е разкрита в Неделното училище към

...
Школа по източно-църковно пеене е разкрита в Неделното училище към
Коментари Харесай

Нова школа е разкрита към Неделното училище във Видин

Школа по източно-църковно пеене е разкрита в Неделното учебно заведение към Видинската света митрополия. С нея школите стават общо 4, изясни Видинският митрополит Даниил.
"Една по вероучение, друга школа по иконопис, по театрално изкуство, от ноември започнахме школа по източно-църковно пение. От София пътува учител, има група от 17 индивида. Заниманията се организират в залата на Неделното учебно заведение. "
Работата с деца включва и образование по вяра. Над 170 деца посещават тези часове в учебните заведения и детските градини във Видин, сподели още митрополитът.
"Работата с деца е нужна. Сам Господ е споделил: "Не пречете на децата да дойдат при мен ". Защото по своята душевна непорочност, неизкусени от грехове, децата имат една такава непосредственост до Бога. Със своята присъща непорочност децата по-лесно възприемат и за тях е значимо в тази още нежна възраст, че има и различен метод да постъпват един с различен, освен по този начин, както са взаимоотношенията им в световна среда, където отношението към слабия е съгласно опциите и по този начин до каква степен ще се разреши мощните да влияят върху него. "
Летните лагери в Лопушанския манастир също имат своето значение за запознаване на децата с главните християнски полезности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР