Шкембе чорба с много люто е тайният допинг за футболистите

...
Шкембе чорба с много люто е тайният допинг за футболистите
Коментари Харесай

Шкембе чорба е допингът за тима на Ботев

Шкембе супа с доста люто е тайният допинг за футболистите на пловдивския Ботев преди значим мач. Таратор и мусака пък са обичаните гозби на чужденците в отбора. Грижата за изхранването на " канарчетата " е поверена на Михаил Илиев. Главният готвач в кухнята на Ботев практикува специалността от 24 години, само че в клуба е от девет.

Мастършеф Илиев особено похвали звездата на " жълто-черните " Тошко Неделев, че не демонстрира никакви прищявки във връзка с храната. Все отново преди значим мач държал да хапне яйца по панагюрски.

Най-странното меню, което трябвало да подготви до момента Илиев, било преди финала за националната купа през май 2017 година Тогава Ботев удари с 2:1 първенеца Лудогорец и подвигна трофея още веднъж след 36 години. Готвачът обаче държи да остане загадка с какво тъкмо нахранил играчите, тъй че да летят по терена на националния стадион в София.

Иначе при подбора на менюто Илиев съблюдава няколко съществени правилото. По време на подготвителните лагери преди новия сезон поради огромните натоварвания натъртва на белтъчини, мазнини и въглехидрати. По време на шампионата обаче към този момент се избират храни с повече протеин. При бързото възобновяване се прибягва до елементарно разградимия въглехидрат. При юношите метаболизмът е доста по-бърз и при тях можем да си позволим да употребяват повече " неразрешена " храна, изяснява още началник Илиев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР