Шкафът е не само просторен и удобен дрешник, но и

...
Шкафът е не само просторен и удобен дрешник, но и
Коментари Харесай

Бюфети, витрини, шкафове – как да ги изберем?

Шкафът е освен необятен и комфортен гардероб, само че и знак на уют и топлота в къщата. Много домакини на вятъра го считат за ненужна и остаряла мебел. Модерните модели са толкоз универсални, че могат да се употребяват в съвсем всеки интериор. Какви са преимуществата на от солидна дървесина и по какъв начин да ги изберете вярно?

Бюфетът се отнася до комбинирани мебели, по-специално шкафове. Първоначално се употребява за предпазване на кухненски принадлежности и съдове, а в затворената част на артикули за дълготрайно предпазване, като зърнени храни.

Заслужава да се означи обаче, че функционалността на склада е второстепенна, главната е декоративна. Независимо в коя кухня се намира бюфетът от солидно дърво, той незабавно се трансформира в център на интериора.
Някои хора, които не са добре осведомени с мебелите, бъркат бюфета с елементарен кухненски долап. Струва си да се означи, че има, несъмнено, дребни прилики, само че има обилни разлики:

Ако съпоставим бюфета с шкафа, тогава и двата са високи, само че първият е доста по-широк (два или три пъти).
В съпоставяне с шкафа, кухненският бюфет има три пълноценни секции - в долната част има долап, по-късно отворена част и горна част, която може да бъде отворена или затворена.

Освен това в средата на бюфета множеството модели имат плот.

Предимства на бюфета от солидно дърво
Поради обстоятелството, че модерните модели на практика не съдържат декоративни детайли, те се вписват в съвсем всеки интериор (кънтри, минимализъм, съвременен, Хай-тек, Прованс). Освен това доста бюфети от солидно дърво са направени без ясно разграничаване сред горната и долната част, т.е. без плот.

Ако приказваме за стандарти за такива мебели, тогава те не съществуват за актуалните модели. Те могат да бъдат както тесни с една врата, по този начин и необятни с няколко порти. Освен това можете да закупите подготвен бюфет от солидна дървесина от производителя или да поръчате съгласно вашите лични параметри, като вземете поради размера на кухнята, височината на таваните и персоналните стремежи.

Бюфетът от солидно дърво за кухнята има доста преимущества
Тази мебел има значителен потенциал - тя ще побере съвсем всичко: от сервиз за 20 души до сбирки от чаши и вази.

Той е повсеместен - може да се впише във всеки интериор, добавяйки поврат.
Бюфетът от солидно дърво за кухнята е безусловно екологичен, защото е направен от натурален материал. Струва си обаче да напомним, че има разнообразни типове дърво, всеки от които провокира разнообразни тактилни чувства, асоциации и персонални благосклонности. Ако е дъб, тогава той се отличава със своята специфична издръжливост, резистентност на изгниване, хубав експресивен модел и цвят. Мебелите, направени от това дърво, могат да устоят десетилетия, без да губят своята прелест.

Борът, който има ярко златист цвят, придобива червеникав нюанс с течение на времето, само че не избледнява и е подобаващ за безусловно всеки интериор.

Ако вземете орех, тогава той се отличава с прелест и сексапил, има забавна текстура, добре е гладък и приключен, а също по този начин задържа боята за дълго време. По-наситени и ярки цветове имат екзотични дървета, като синьо, зелено, черно и лилаво.

Възможно е да изберете подготвен модел в магазина или да поръчате по самостоятелен план, в сходство с вашите условия.

Бюфетът би трябвало да бъде оборудван по подобен метод, че да дава отговор на потребностите на притежателите.

Може да има отворени лавици за слагане на декоративни детайли и затворени - за предпазване на кухненски принадлежности. Или да разполага с просторни чекмеджета за съдове и други неща, нужни в кухнята.
Особено внимание би трябвало да се обърне на вратите, т.е. на техния дизайн. Най-често се употребяват платна вид люлка, които се отварят на открито. Съвременните модели бюфети от солидно дърво обаче могат да имат порти за отделения, т.е. плъзгащи се или сгъваеми, вид акордеон или книга.

Разгледайте бюфетите витрините и шкафовете на Мебели Еврика - производител на мебели от масив.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР